Hirdetések-november 12. – évközi 32. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Hétfőn a magyar szentek és boldogok emléknapja lesz.
– Szerdán Nagy szent Albert püspök, egyháztanító emléknapja.

2. A Máltai Szeretetszolgálat Erzsébet-kenyereket oszt a mai szentmisék után. Adományokat a rászorulók karácsonyi élelmiszer csomagjára elfogadnak.

3. Szentmise lesz Szent Filoména tiszteletére a Barátok templomában november16-án csütörtökön reggel fél nyolckor.

4. Tizenkét órás dicsőítés lesz a felekezetközi közösség szervezésében november 18-án szombaton reggel nyolc órától este 20 óráig a Baptista Imaházban. Szeretettel várják az imádkozni vágyókat.

5. Mához egy hétre vasárnap lesz Árpádházi Szent Erzsébet ünnepe. Ehhez kapcsolódóan a jövő vasárnapi perselygyűjtés során a helyi és az Egyházmegyei Karitász javára adakozunk.

6. November 26-án vasárnap, Krisztus Király Főünnepén tartjuk a Nagytemplomban a jubiláns házasok közös megáldását a fél 11-es szentmise keretében. Tisztelettel kérem, hogy akik szentségi házasságuk 20., 25., 30., 40., 50., vagy 60. évfordulóját ünneplik ebben az évben és szívesen részt vennének a közös áldáson, szíveskedjenek jelentkezni névvel, címmel, telefonszámmal a Főplébánia irodájában vagy a Nagytemplom sekrestyéjében! Azokat is szeretettel várjuk, akik nem a Nagytemplomban kötöttek ugyan házasságot, de bármilyen okból itt szeretnék kérni a jubileumi áldást!

7. November 26-án vasárnap délután 16 órától Irgalom Forrása szabadító imaszolgálat és dicsőítés lesz a Nagytemplomban.

8. A Mária Rádió kecskeméti frekvenciájának elindítására továbbra is gyűjtjük az aláírásokat a sekrestyében, a plébánián és a kis kegytárgyboltban.

9. 2023. december 12-én vasárnap du. 16 órakor jótékonysági Adventi Koncertet tartanak a Nagytemplomban Radics Sándor cimbalom művész és zenekara, valamint az általa meghívott neves előadók. Jegyek kaphatók a Főplébánia irodájában, a Líra Könyvesboltban, a Három Gúnár Hotel recepcióján valamint Radics Sándornál személyesen. A felnőtt jegy 3.500 Ft., a diák és nyugdíjas jegy 2.500 Ft-ba kerül. A koncert bevételéből Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével szegény családokat támogatnak.

10. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége előadást szervez november 29-e szerdán este hat órától a Főplébánia Közösségi Háza nagytermében. Az előadást Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja „Krisztus a jövőnk” címmel. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

11. Elérkeztek az év utolsó hónapjai. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni! A nagyon magas rezsiköltségek mind a plébániát, mind a templomainkat, mind a Közösségi Házat rendkívüli módon megterhelik. A templomainkat továbbra is nyitva tartjuk. A Közösségi Ház is működik, de mindenhol erősen takarékoskodunk mind a fűtéssel, mind a világítással. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjen az egyházi hozzájárulás minimális összegénél többel hozzájárulni a templom és a plébánia fenntartásához! Ugyanígy gondoljunk erre a perselyadományok gyűjtésekor, illetve a Közösségi Házban tartott alkalmak során is!

Facebook