Hirdetések-Október 29., Évközi 30. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– November 1-jén szerdán Mindenszentek ünnepe.
– Nov. 2-án csütörtökön Halottak Napja.
– Szombaton Borromeo Szt. Károly püspök emléknapja lesz.

2. Mindenszentek Napja kötelező ünnep. Templomunkban reggel hét órakor, de. fél 11-kor és este hat órakor lesznek ünnepi szentmisék. Délelőtt 9-kor nem lesz szentmise! Délután 14 órától sírszenteléseket végzünk a temetőben. Ezen a napon az esti szentmisét plébániánk halottaiért ajánljuk fel.

3. Halottak Napján szentmiséink hétköznapi miserend szerint lesznek a Nagytemplomban. Ezen kívül de. 10 órakor a Szentháromság Temetőben lévő Szent Kereszt kápolnában lesz szentmise elhunyt szeretteinkért. Halottak napján 16 órakor szentmise lesz a meg nem született gyermekekért a Mária Kápolnában. Utána az arborétumi emlékműnél megemlékezést tartunk! Szeretettel várjuk a testvéreket!

4. Az Évszázadok Muzsikája koncertsorozat keretében Révész László és növendékei játszanak romantikus orgonaműveket a Barátok templomában nov. 11-én, szombaton este 19 órakor. Adományokat az épülő piarista orgona költségeire elfogadunk.

5. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat november 12-én vasárnap Erzsébet-kenyereket oszt a szentmisék után. Adományokat a rászorulók karácsonyi élelmiszer csomagjára szeretettel elfogadnak.

6. A Mária Rádió kecskeméti frekvenciájának elindítására továbbra is gyűjtjük az aláírásokat a sekrestyében, a plébánián és a kis kegytárgyboltban.

7. November 26-án vasárnap, Krisztus Király Főünnepén tartjuk a Nagytemplomban a jubiláns házasok közös megáldását a fél 11-es szentmise keretében. Tisztelettel kérem, hogy akik szentségi házasságuk 20., 25., 30., 40., 50., vagy 60. évfordulóját ünneplik ebben az évben és szívesen részt vennének a közös áldáson, szíveskedjenek jelentkezni névvel, címmel, telefonszámmal a Főplébánia irodájában vagy a Nagytemplom sekrestyéjében! Azokat is szeretettel várjuk, akik nem a Nagytemplomban kötöttek ugyan házasságot, de bármilyen okból itt szeretnék kérni a jubileumi áldást!

Facebook