Hirdetések-2023. december 10. – Advent II. vasárnapja

1. A hét ünnepei a következők:
– Szerdán Szent Lúcia szűz és vértanú emléknapja lesz.
– Csütörtökön Keresztes Szent János áldozópap emléknapja lesz.
2. Adventben hétfőtől szombatig reggel hat órakor Rorate miséket tartunk a Nagytemplomban. Reggel hét órás szentmisék nem lesznek, nyolc órás szentmisék azonban igen. A hajnali misék alatt gyóntatunk. Az Adventi szombatokon este hat órakor, a szentmisék előtt kis diameditáció keretében gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit a Nagytemplomban. Zajlanak a városi gyertyagyújtások is a Főtéren szombatonként 17 órakor. A katolikus Egyház gyertyagyújtása december 23-án szombaton este lesz. Szeretettel várjuk a kedves híveket.
3. Mához egy hétre, december 17-én, a de. fél 11-es szentmisét Dr. Bábel Balázs érsek atya mutatja be a Nagytemplomban.
4. Adventi koncertek, hangversenyek:
– A Barátok Együttes Adventi Léleksimogató Koncertet ad december 17-én vasárnap 16 órakor a Barátok templomában.
– A templomi kis gitáros együttesünk, a La Familia Kórus karácsonyi koncertet ad a Nagytemplomban dec. 21-én csütörtökön délután fél ötkor, a 18 órás szentmise előtt. Szeretettel várjuk a kedves híveket.
– Az Aurin Leánykar a nagy érdeklődésre való tekintettel idén szintén két alkalommal mutatja be „Varázslatos karácsony” c. koncertjét a Nagytemplomban, december 23-án szombaton délután 16 órakor és ugyanaznap este fél nyolckor. Jegyeket online lehet rendelni az Aurin honlapján keresztül.
5. Akik szeretnék, hogy december 22-én pénteken délután saját lakásukban betlehemest mutassanak be a gyerekek, szíveskedjenek ezt az igényüket jelezni Kristóf atyának december 17-e vasárnap estig!

6. A karácsonyi és újévi szentmisék rendje a Nagytemplomban
– Dec. 24-én vasárnap reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor lesznek adventi szentmisék. Du. 15 órakor karácsonyi pásztorjáték lesz a Nagytemplomban. Este 18 órakor nem tartunk szentmisét. Éjfélkor ünnepi karácsonyi mise lesz. Szeretettel várjuk a kedves híveket!
– December 25-én, karácsony napján reggel hét órakor, de. 9 és fél 11 órakor, valamint este 18 órakor lesznek karácsonyi ünnepi szentmisék.
– Dec. 26-án, Szent István vértanú ünnepén reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. A fél 11-es szentmise keretében szenteli diakónussá Bábel Balázs érsek atya Marton Tamást, a helvéciai egyházközség tagját.
– Dec. 31-e, Szilveszter napja vasárnapra esik. Délelőtt 7-kor, 9-kor és fél 11-kor lesz mise. Este viszont17 órakor lesz az év végi hálaadás.
– Január 1-jén, Újév napján Szűz Mária Istenanyaságának ünnepe van. Délelőtt 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Reggel hét órakor nem lesz szentmise Újév napján.
7. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte idei egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni! A magas rezsiköltségek a plébániát, a templomainkat, és a Közösségi Házat is nagyon megterhelik. A templomainkat továbbra is nyitva tartjuk a kedves hívek számára, a Közösségi Ház is működik. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjen az egyházi hozzájárulás minimális összegénél többel hozzájárulni a templom és a plébánia fenntartásához! Ugyanígy gondoljunk erre a perselyadományok gyűjtésekor, illetve a Közösségi Házban tartott alkalmak során is! Az egyházi hozzájárulás befizetéséhez tettünk ki csekkeket a középső kis asztalkára, illetve mellékeltünk hozzá egy kis lelkipásztori levelet is. Tisztelettel kérem a kedves híveket, hogy szíveskedjenek magukkal vinni belőle rokonaiknak, ismerőseiknek, szomszédaiknak is. Hálásan köszönjük!

Facebook