Hirdetések-2024. január 28. – Évközi IV. vasárnap

  1. A hét ünnepei a következők:

– Szerdán Bosco Szent János áldozópap emléknapja.
– Pénteken Urunk Bemutatása a templomban, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe lesz.
– Szombaton Szent Balázs püspök és vértanú emléknapja.
Pénteken, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén az esti hat órás szentmise keretében kerül sor az ünnepélyes gyertyaszentelésre a Nagytemplomban. Szombaton és vasárnap a szentmisék végén Balázs áldást osztunk a kedves híveknek. Mindenkit szeretettel várunk!

  1. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik ebben az évben szeretnének házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Hálásan köszönjük. Szentmise szándékokat is lehet beíratni az irodán.
  2. Ma, vasárnap délután Irgalom Forrása dicsőítő és közbenjáró szolgálat lesz délután fél 4-től itt a Kecskeméti Nagytemplomban.
  3. Szeretetláng engesztelés lesz január 31-én szerdán 17 órától a Nagytemplomban.
  4. Gyűjtést rendezünk a Bugaci Lelkigyakorlatos Tábornak helyt adó Hittanya vizesblokkjának bővítésére. Az adományokat elkülönített számlára gyűjtjük. Csekkeket tettünk ki a középső asztalkára. Készpénzben is lehet befizetni a Főplébánián. Hálásan köszönjük.
  5. Gyertyaszentelő Boldogasszony Zarándoklat lesz február 3-án szombaton a Lakitelek-Tiszaalpár-Lakitelek útvonalon. A program részleteit a kitett plakátokon láthatjuk.
  6. A Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola szeretettel várja beiskolázási programjára a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket 2024. február 24-én szombaton ¾ 10-től. Részletek az iskola honlapján és a kitett plakátokon olvashatók.
  7. Január 31-én szerdán este 18 órakor a Szentcsalád Plébánián kerül sor a „Krisztus a jövőnk – Ferenc pápa apostoli látogatása” c. díszkötet bemutatására. A könyvet Dr. Tóth Tamás atya, a Püspöki Konferencia titkára, a pápalátogatás általános koordinátora mutatja be. Szeretettel várunk minden érdeklődőt.
  8. Hálásan köszönjük mindazok segítőkészségét, akik az elmúlt évben is becsülettel rendezték egyházi hozzájárulásukat, illetve bármi más módon támogatták egyházközségünket. A magas rezsiköltségek és a folyamatosan emelkedő bérkiadások a plébániát, a templomainkat és a Közösségi Házat is rendkívüli módon megterhelik. Az egyházi hozzájárulás befizetéséhez tettünk ki csekkeket a középső kis asztalkára. Hálásan köszönünk minden támogatást!
  9. A Plébániai Képviselőtestület február 5-én hétfőn este ¾ héttől tartja év eleji gyűlését a Közösségi Ház nagytermében. Tisztelettel kérem a Képviselőtestület tagjait, szíveskedjenek eljönni erre a fontos gyűlésre!
Facebook