Hirdetések 2018. október 7.

A hét ünnepei a következők:

– Hétfőn Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonyának ünnepe lesz.

– Csütörtökön Szent XXIII. János pápa emléknapja lesz.

Október a Rózsafűzér hónapja. Októberben minden este negyed hattól közösen imádkozzuk a Rózsafűzért a Nagytemplomban.

Ebben az évben is megrendezésre kerül Kecskeméten a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes segítő program a most következő hétvégén, október 12-14 között. Kérem a bejelentkezett fiatalokat, hogy figyeljék az ezzel kapcsolatos híradásokat, illetve egyeztessenek hitoktatójukkal, csoportvezetőjükkel!

Október 13-án szombaton ismét megrendezzük Kecskeméten az Élő Rózsafűzért. A várost bejáró ima-zarándoklat reggel 8 órakor kezdődik szentmisével a Nagytemplomban. Az Élő Rózsafűzérről plakátokat is helyeztünk ki. Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Október 14-én vasárnap 15 órakor imaóra lesz a Barátok templomában Szent Filoména tiszteletére.

Kétnapos zarándoklatot szervezünk Mátraverebély Szentkútra fiatalok számára (40 éves korig bezárólag). Az időpont október 20-21-e szombat és vasárnap. Jelentkezni a plébánia irodájában lehet egy jelentkezési lap kitöltésével. A részvételi díj egy pályázati lehetőségnek köszönhetően csak 3.500 Ft. További részletek a jelentkezési lapon olvashatók.

Szentföldi Zarándoklatot szervezünk Kecskemétről 2019. február 18-23 –ig. A részvételi díj: 275.000 Ft. A Zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve Főplébánia Irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, címüket és telefonos vagy e-mailes elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is!

Már nyugdíjas, de egészségileg magát jól tartó munkatársat keres a Főplébánia a Közösségi Ház takarítására és templomőri feladatok ellátására. Mindenképpen vallásgyakorló, megbízható, dolgozni szerető személyt szeretnénk alkalmazni. Kérünk mielőbbi jelentkezést a Főplébánia Irodájában hivatali időben!

Október 17-én, szerdán Tiszta Szerelem Imaest címmel közös imára hívjuk a fiatalokat és minden imádkozni vágyót a Barátok templomába 18 órától. Szentmise, tanúságtételek és szentségimádás lesz a program. Az Imaest célja a házasságra történő tiszta készület fontosságának kiemelése, valamint az imádság a párjukat kereső fiatalokért illetve a keresztény jegyespárokért, házaspárokért.

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családtalálkozóját idén október  27-én szombaton szervezik Kalocsán, a Nagyasszonyunk Katolikus Iskolában. A rendezvény érseki misével kezdődik reggel 9 órakor a Főszékesegyházban. Érdekes előadások, közös ebéd, színes gyermekprogramok várják a családokat. Kérem, hogy innen is vegyünk részt minél többen. Bejelentkezni a Parázs Központ honlapján lehet a www.parazskozpont.hu címen október 17-ig.

Facebook