Hirdetések 2018. október 14.

A hét ünnepei a következők:

– Hétfőn Avilai Szent Teréz szűz és egyháztanító emléknapja.

– Szerdán Antiochiai Szent Ignác püspök és vértanú emléknapja.

– Csütörtökön Szent Lukács evangélista ünnepe lesz.

Október a Rózsafüzér hónapja. Októberben minden este negyed hattól közösen imádkozzuk a Rózsafüzért a Nagytemplomban.

A héten szerdán, október 17-én délután fél négytől Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.

Szintén október 17-é szerdán Tiszta Szerelem Imaest címmel közös imára hívjuk a fiatalokat és minden imádkozni vágyót a Barátok templomába 18 órától. Szentmise, tanúságtételek és szentségimádás lesz a program. Az Imaest célja a házasságra történő tiszta készület fontosságának kiemelése, valamint az imádság a párjukat kereső fiatalokért illetve a keresztény jegyespárokért, házaspárokért.

Kétnapos zarándoklatot szervezünk Mátraverebély Szentkútra fiatalok és fiatal felnőttek számára (40 éves korig bezárólag). Az időpont október 20-21-e szombat és vasárnap. Jelentkezni a plébánia irodájában lehet egy jelentkezési lap kitöltésével. A részvételi díj egy pályázati lehetőségnek köszönhetően csak 3.500 Ft. További részletek a jelentkezési lapon olvashatók.

Már nyugdíjas, de egészségileg magát jól tartó munkatársat keres a Főplébánia a Közösségi Ház takarítására és templomőri feladatok ellátására. Mindenképpen vallásgyakorló, megbízható, dolgozni szerető személyt szeretnénk alkalmazni. Kérünk mielőbbi jelentkezést a Főplébánia Irodájában hivatali időben!

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye Családtalálkozóját idén október  27-én szombaton szervezik Kalocsán, a Nagyasszonyunk Katolikus Iskolában. A rendezvény érseki misével kezdődik reggel 9 órakor a Főszékesegyházban. Érdekes előadások, közös ebéd, színes gyermekprogramok várják a családokat. Kérem, hogy innen is vegyünk részt minél többen. Bejelentkezni a Parázs Központ honlapján lehet a www.parazskozpont.hu címen október 17-ig.

November 1-jén Mindenszentek Ünnepe lesz, ami kötelező ünnep. Templomunkban vasárnapi miserend szerint lesznek az ünnepi szentmisék. Délután 14 órától sírszenteléseket végzünk a temetőben. A sírszentelési igényeket hivatali időben a plébánia irodájában, illetve szentmisék után a sekrestyében lehet bejelenteni október végéig, sírcédulát mellékelve hozzá. Ezen a napon az esti szentmisét plébániánk halottjaiért ajánljuk fel.

November 2-án Halottak Napja van. Szentmiséink hétköznapi miserend szerint lesznek a templomban. Ezen kívül de. 10 órakor a Szentháromság Temetőben lévő Szent Kereszt kápolnában lesz szentmise elhunyt szeretteinkért.

Szentföldi Zarándoklatot szervezünk Kecskemétről 2019. február 18-23 –ig. A részvételi díj: 275.000 Ft. A Zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve Főplébánia Irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, címüket és telefonos vagy e-mailes elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is!

Facebook