Hirdetések 2018. december 02.

  1. december 2. – Advent I. vasárnapja

A hét ünnepei a következők:

– Hétfőn Xavéri Szent Ferenc emléknapja lesz.

– Csütörtökön Szent Miklós püspök, városunk védőszentjének emléknapja.

– Pénteken Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja.

– Szombaton Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe lesz.

A Piarista Iskola alsó tagozatos tanítót és felsős óraadó matematika szakos tanárt keres. Részletek az iskola honlapján.

Ma, Advent I. vasárnapjával új liturgikus év indul. Adventben, a karácsonyi készület bensőséges időszakában számos lelki programmal igyekszünk gazdagítani a kedves híveket.

Az adventi vasárnapokat megelőző szombat estéken a szentmisék elején 15 perces kis ünnepség, diameditáció keretében gyújtjuk meg a templomi koszorú gyertyáit. Szeretettel várjuk a kedves híveket.

Az adventi vasárnapokon este fél hattól közös énekes vesperást imádkozunk a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk a kedves híveket.

December 2-án, Advent I. vasárnapján este fél héttől a Szt. Miklós Kórus tart karácsonyváró koncertet a Barátok templomában.

Az adventi időszakban hétfőtől szombatig hajnali (rorate) miséket tartunk a Nagytemplomban reggel hat órakor. Hetes misék nincsenek.

December 5-én délután 15 óra 30-tól 17 óráig Szent Miklós püspök mai utódjával, a Mikulással találkozhatnak a gyerekek a Barátok temploma előtt. Látogassatok ki hozzá minél többen!

December 5-én szerdán este fél hattól lesz a Szent Miklós templom (Barátok) búcsúja, melyet Bábel Balázs Érsek atya tart.

December 3-4-5-én, hétfőn, kedden és szerdán este fél 7-kor Dr. Lukács László teológiai tanár, piarista atya tart adventi elmélkedéseket a piarista templomban.

December 7-én és 8-án, pénteken és szombaton Kerényi Lajos piarista atya tart lelkigyakorlatot a Nagytemplomban az esti hat órás szentmisék keretében. A lelkigyakorlatról tettünk ki plakátokat.

December 8-án délután 15 órától adventi lelki ráhangolódást szervezünk fiatalok számára a Közösségi Házban Kerényi Lajos atyával. Szeretettel várjuk a fiatalokat. Gyónási lehetőség is lesz. A részvétel a bérmálásra készülőknek kötelező.

Adventi Léleksimogató koncert lesz, a Barátok templomában, december 9.-én, vasárnap az esti szentmise után,18.30.-tól.

A karácsonyi pásztorjáték ebben az évben a Ciróka Bábszínház „József mondá Máriának” című előadása lesz december 23-án du. fél 4-kor. Mivel ennek az előadásnak költség vonzata van, de nem szeretnénk fizetőssé tenni, kérjük, hogy aki teheti, támogassa adományával ezt az előadást. Az adományokat a plébániára lehet behozni az adventi időszakban!

December 9-én vasárnap 15 órakor imaóra lesz a Barátok templomában Szent Filoména tiszteletére.

Közeledik az év vége. Hálásan köszönjük mindazok áldozatkészségét, akik az egyházközségi hozzájárulás befizetésével is segítették templomunk, plébániánk működését. Aki ezt még nem tette meg ebben az évben, kérem, szíveskedjék pótolni! Hálásan köszönünk minden segítséget, támogatást!

Facebook