Hirdetések 2018. december 09.

  1. december 9. – Advent II. vasárnapja

A hét ünnepei a következők:

– Csütörtökön Szent Lúcia szűz és vértanú emléknapja lesz.

– Pénteken Keresztes Szent János emléknapja lesz.

– Szombaton Boldog Brenner János áldozópap, vértanú emléknapja lesz.

December 11-én, kedden délután 16 órától lesz az Önkormányzati iskolák diákjainak karácsonyi hangversenye a Nagytemplomban. A belépés díjtalan, de adományokat szeretettel elfogadunk a Nagytemplom felújítására.

December 11-én, kedden este hét órától nyolc óráig taizé-i szentségimádás lesz a Nagytemplomban. Szeretettel várunk mindenkit.

Szeretetláng engesztelés lesz december 12-én szerdán du. 17 órától a Nagytemplomban. Mindenkit szeretettel várunk.

Adventben, a karácsonyi készület bensőséges időszakában számos lelki programmal igyekszünk gazdagítani a kedves híveket.

Az adventi vasárnapokat megelőző szombat estéken a szentmisék elején 15 perces kis ünnepség, diameditáció keretében gyújtjuk meg a templomi koszorú gyertyáit. Szeretettel várjuk a kedves híveket.

Az adventi vasárnapokon este fél hattól közös énekes vesperást imádkozunk a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk a kedves híveket.

Az adventi időszakban hétfőtől szombatig hajnali (rorate) miséket tartunk a Nagytemplomban reggel hat órakor. Hetes misék nincsenek.

Adventi Léleksimogató koncert lesz, a Barátok templomában ma, december 9-én, vasárnap az esti szentmise után 18.30-tól.

A karácsonyi pásztorjáték ebben az évben a Ciróka Bábszínház „József mondá Máriának” című előadása lesz december 23-án du. fél 4-kor. Mivel ennek az előadásnak költség vonzata van, de nem szeretnénk fizetőssé tenni, kérjük, hogy aki teheti, támogassa adományával ezt az előadást. Az adományokat a plébániára lehet behozni az adventi időszakban!

December 22-én délután 16 órakor és este 19 órakor az Aurin Leánykar „Varázslatos karácsony” címmel koncerteket ad a Nagytemplomban. A belépődíj 1.200 Ft., jegyeket a Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskolában lehet vásárolni, illetve Interneten rendelni a plakáton megadott címeken. Korlátozott számban a helyszínen is lehet majd venni jegyeket a koncertek előtt.

Közeledik az év vége. Hálásan köszönjük mindazok áldozatkészségét, akik az egyházközségi hozzájárulás befizetésével is segítették templomunk, plébániánk működését. Aki ezt még nem tette meg ebben az évben, kérem, szíveskedjék pótolni! Hálásan köszönünk minden segítséget, támogatást!

December 30-án a 10.30 órai szentmisében lesz a jubiláns házasok megáldása. Kérjük, azokat a házaspárokat, akik 25, 50, 60 vagy 65 éve kötöttek a Nagytemplomban házasságot, vagy további kerek házassági évfordulójukat ünneplik, és szeretnének hálát adni ebben a szentmisében az elmúlt évek kegyelmeiért, azok jelentkezzek a Főplébánián hivatali időben vagy a sekrestyében nevükkel és az évforduló számával.

Facebook