Hirdetések 2019. február 10.

Nagytemplomi hirdetések

 2019. február 10.

 1. A hét ünnepei a következők:

– Hétfőn a Boldogságos Szűz Mária lourdes-i jelenéseinek emléknapja.

– Csütörtökön Szent Cirill és Szent Metód ünnepe lesz.

 1. Hétfőn, február 11-én este hét órától taize-i imaóra lesz a Nagytemplomban. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.
 2. A Házasság hete idén február 8-tól 17-ig tart Kecskeméten. Sok értékes program lesz, amelyekre nem csak házasokat várunk! A Parázs Pasztorális Központ ismét szervez Vacsoraestet február 16-án, és Szerelmi kalandtúrát, amely április 6-ig tart.Bővebb információ és jelentkezés a Parázs Központ honlapján!Február 17-én, mához egy hétre vasárnap a szentmisék után megáldjuk a házaspárokat.
 3. Február 16-án szombaton délután 14 órától hittanos Farsangi Bál lesz a Helynökség épületének Nagytermében. A bejárat a Színházzal szemben lesz. A programról plakátokat helyeztünk ki a hirdetőfalra.
 4. Február 17-én vasárnap 15.00 órától Felekezetközi Dicsőítésre kerül sor a Pünkösdi Gyülekezet Klapka utcai imatermében.
 5. Február 17-től 24-ig Kecskemétre érkezik a Missziós Kereszt, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus központi szimbóluma. Február 17-e vasárnaptól 20-a szerdáig a Nagytemplomban, 21-e csütörtöktől 24-e pedig a Piarista templomban lesz felállítva. Február 17-én vasárnap a fél 11-es misén Dr. Bábel Balázs érsek atya köszönti ünnepélyesen a missziós keresztet. Hétfőn este hatkor Brenner József atya, a vértanú Brenner János testvére, kedden este hatkor Benvin Sebastian Madassery verbita atya, szerdán este hatkor pedig Hatházi Róbert plébános atya tart szentmisét és szentbeszédet a missziós kereszt tiszteletére a Nagytemplomban. Szeretettel biztatom az imacsoportokat és a kedves híveket, hogy az imák és az egyéni ájtatosság során is szíveskedjenek felkeresni a keresztet és fohászkodni az Eucharisztikus Kongresszus lelki ajándékaiért!
 6. A Piarista Iskola alsó tagozata szeretettel hívja és várja a leendő elsős gyermekeket és szüleiket az iskola nyílt napjára, 2019. február 12-én, kedden reggel 8-órától. Regisztrálni lehet az iskola honlapján.
 7. A február 18-án hétfőn induló Szentföldi Zarándoklat bejelentkezett utasait közös autóbusszal visszük fel a repülőtérre. Az autóbusz hajnali fél 3-kor indul az Aranyhomok szálloda mellől. Vissza is ez az autóbusz fogja hozni az utasokat Kecskemétre február 23-án szombaton éjjel. A költsége összesen fejenként 5.000 Ft., amit a buszon szedünk össze.
 8. Akik a februári Szentföldi Zarándoklatra nem tudtak bejelentkezni, azoknak egy másik lehetőséget ajánlunk a figyelmébe. Szerveződik egy másik Szentföldi zarándoklat 2019. június 27 – július 2-ig. A részvételi díj: 312.000 Ft. A programot el lehet kérni a sekrestyében vagy a Főplébánia irodájában. A zarándoklat lelki vezetője Tóth Tibor atya lesz.
 9. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik az idei évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes kurzusról és egyéb tennivalókról tudjuk tájékoztatni őket! Köszönjük.
 10. A czollner téri Piarista Óvoda nyílt napot tart február 19-én, kedden, 8-11 óráig. Szeretettel várják az érdeklődő családokat. Az eseményről plakátokat helyeztünk el a templom hirdetőtábláin.
 11. A Roxy Tours Utazási Iroda autóbuszos zarándoklatot szervez Csíksomlyóra a pápalátogatásra. Május 31-től június 2-áig három nap, két éjszaka szállással és félpanziós ellátással. A részvételi díj 42.500 Ft. A zarándoklatról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Részletesebb ismertetőt lehet kérni a sekrestyében a szentmisék előtt és után, illetve a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Mindent az Utazási Irodánál kell intézni. Maga a Főplébánia nem szervez külön zarándoklatot az eseményre, hiszen az egybeesik a Nagytemplom búcsújával és a plébános ezüstmiséjével.
Facebook