Hirdetések 2019. március 10.

Nagyböjt 1. vasárnap – 2019. március 10.

  1. A héten elkezdődött a Nagyböjt. Ma, vasárnap minden szentmise végén hamvazás lesz. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. Nagyböjtben péntekenként 17 órától keresztúti ájtatosságokat végzünk. Hamvazószerdával kezdődik a kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig tart.
  2. Ma du. 15 órakor imaóra lesz Szent Filoména tiszteletére a Barátok Templomában.
  3. Nagyböjti lelkigyakorlatot vezet a Szentcsalád Plébánián Szakács Tibor atya, kiskunmajsai káplán március 19-20-21-én (kedd-szerda-csütörtökön). A lelkigyakorlatos prédikációk a 18.00-kor kezdődő szentmisében hangzanak el a nagyteremben.
  4. A Roxy Tours Utazási Iroda autóbuszos zarándoklatot szervez Csíksomlyóra a pápalátogatásra. Május 31-től június 2-áig három nap, két éjszaka szállással és félpanziós ellátással. A részvételi díj 42.500 Ft. A zarándoklatról plakátot helyeztünk ki a hirdetőfalra. Részletesebb ismertetőt lehet kérni a sekrestyében a szentmisék előtt és után, illetve a Főplébánia Irodájában hivatali időben. Mindent az Utazási Irodánál kell intézni. Maga a Főplébánia nem szervez külön zarándoklatot az eseményre, hiszen az egybeesik a Nagytemplom búcsújával és a plébános ezüstmiséjével.
  5. Zarándokút szerveződik Csíksomlyóra a pünkösdi búcsúra, június 6-10. között (nem a pápalátogatás idején!!!). Még néhány hely van. Részvételi díj: 57.000 Ft. A program elvihető a sekrestyéből és a Főplébánia irodájából. Jelentkezés a Főplébánián hivatali időben, a részvételi díj befizetésével! Az út lelki vezetője: Tóth Tibor káplán atya lesz.
  6. Akik a februári Szentföldi Zarándoklatra nem tudtak bejelentkezni, de szeretnének oda eljutni, azoknak egy másik lehetőséget ajánlunk a figyelmébe. Szerveződik egy másik Szentföldi zarándoklat 2019. június 27 – július 2-ig. A részvételi díj: 312.000 Ft. A zarándoklat programját el lehet kérni a sekrestyében, illetve a Főplébánia irodájában. A hivatalos jelentkezést és a befizetéseket a szervező Utazási Irodánál lehet kivitelezni, azonban a jelentkezők nevüket, elérhetőségüket szíveskedjenek megadni a plébánián is! Előfoglalási kedvezménnyel március 15-ig lehet jelentkezni. A zarándoklat lelki vezetője Tóth Tibor káplán atya lesz.
  7. Nyílt napot szerveznek április 4-én (csütörtökön) a Szent Imre Katolikus Óvodában 9-10.30 óráig azon családok számára, akik érdeklődnek az intézményben folyó nevelési tevékenység iránt és szeretnék gyermeküket a következő 2019/2020-as nevelési évben az óvodába beíratni. Tájékoztató szülői értekezlet ugyanezen a napon délután 16 órakor lesz. További részletek a kihelyezett plakáton.
  8. Mához egy hétre, nagyböjt II. Vasárnapján a katolikus iskolák javára gyűjtünk minden szentmisén.
Facebook