Hirdetések-November 13. – évközi 33. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők:
– Kedden Nagy Szent Albert püspök és egyháztanító emléknapja.
– Szombaton Árpádházi Szent Erzsébet ünnepe lesz.

2. Megjelent Finta József plébános atya „Forrásom” c. könyve, amely az elmúlt 10 év elmélkedéseiből tartalmaz egy egész évre szóló gyűjteményt. A könyvet meg lehet vásárolni a Nagytemplom sekrestyéjében vagy a Főplébánia Irodájában is 3.500 forintos áron.

3. Szeretettel várjuk a kecskeméti Piarista Általános Iskola “Játéksziget” programjára a leendő elsős gyermekeket november 18-án, pénteken 17 órára a Piarista Iskola dísztermébe. A program végén a szülők hasznos információt kapnak a beiskolázással kapcsolatban.

4. Folyik a Rózsakertben álló Mária szobor felújítása. A felújítás költségeire továbbra is gyűjtjük az adományokat. Hálásan köszönjük!

5. November 26-án szombaton du. 15 órától közös adventi koszorú készítés lesz a hittanosoknak a Közösségi Ház emeleti nagytermében (bejárat a Színházzal szemben.) Aki hoz koszorúalapot és gyertyákat, annak 300 Ft. a hozzájárulás díja a díszekért és szalagokért. Aki díszeket és koszorú alapot is tőlünk kér, attól 600 Ft-ot, aki pedig gyertyákat is (tehát valójában mindent) tőlünk igényel, attól 1.200 forint hozzájárulást kérünk minden koszorú után. Egy család legföljebb kettő koszorút készíthet. Szeretettel várunk mindenkit!

6. November 20-án lesz a Szent Erzsébet templom búcsúja. A szentmisét Dr. Bábel Balázs érsek atya tartja délelőtt 10 órakor.
– November 20-án, vasárnap 17.30-tól a Piarista templomban a Jézus
Szíve Család engesztelő szentségimádást tart, amit szentmise követ.

7. Mához két hétre Advent I. vasárnapjával elkezdődik az új egyházi év. Adventben hétfőtől szombatig reggel hat órakor Rorate miséket tartunk a Nagytemplomban. Reggel hét órás szentmisék, illetve szerdán nyolc órás szentmise viszont nem lesznek. Szombatokon lesz nyolc órás szentmise. A hajnali misék alatt gyóntatunk. Az Adventi szombatokon este hat órakor, a szentmisék előtt kis diameditáció keretében gyújtjuk meg az adventi koszorú gyertyáit a Nagytemplomban. Lesznek városi gyertyagyújtások is a Főtéren szombatonként 17 órakor. A katolikus egyház gyertyagyújtása november 26-án, az első adventi vasárnapot megelőző szombat este lesz. Aki csak teheti, vegyen részt ezen a városi gyertyagyújtáson is!

8. 2023. őszére Rómába buszos ZARÁNDOKLATOT szervezünk. Az igények felmérése miatt előzetes jelentkezést kérünk. Jelentkezni a Szent Miklós templom sekrestyéjében lehet Név és Telefonszám megadásával. Személyes megbeszélés és tájékoztatás december első hetében lesz. Érdeklődni Fekete Gábor diakónusnál: +36/30/457-7031

9. Lassan elérkeznek az év utolsó hónapjai. Szeretettel kérjük, hogy aki még nem rendezte ez évi egyházi hozzájárulását, szíveskedjék ezt megtenni! A többszörösére növekedett rezsiköltségek mind a plébániát, mind a templomainkat, mind a Közösségi Házat rendkívüli módon megterhelik. Tartalékaink nem fognak sokáig kitartani ilyen óriási kiadások mellett. A Nagytemplom továbbra is nyitva lesz, de délután 13 órától az esti miséig csak a sekrestye felőli bejáraton lehet bejönni, hogy ne kelljen a templomhajóban több villanyt égetni. A Közösségi Ház is működik, de mind a templomban, mind a Közösségi Házban erősen takarékoskodunk mind a fűtéssel, mind a világítással. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjen az egyházi hozzájárulás minimális összegénél többel hozzájárulni a templom és a plébánia fenntartásához! Ugyanígy gondoljunk erre a perselyadományok gyűjtésekor, illetve a Közösségi Házban tartott szokásos összejövetelek vagy alkalmi programok során is! Hálásan köszönjük!

Facebook