Hirdetések – Április 23. – Húsvét III. vasárnapja

1. A hét ünnepei a következők:
– Hétfőn Szent György vértanú emléknapja.
– Kedden Szent Márk evangélista ünnepe.
– Szombaton Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító ünnepe.

2. Április 28-30-ig apostoli látogatást tesz Magyarországon Ferenc pápa. Az április 30-án de. fél 10-kor kezdődő pápai szentmisére különbuszokat indítunk Kecskemétről. A buszokra már nem lehet jelentkezni. Akik jelentkeztek, azok számára a gyülekezés reggel öt órakor lesz a Piarista Gimnázium előtti buszmegállónál. Legföljebb 15 percet várunk azokra, akik az első városi buszokkal jönnek be távolabbról, mert a Kossuth térre időben be kell jutnunk. Összecsukható kisszéket, tompa végű esernyőt, szendvicset, műanyag flakonos vizet lehet hozni. A hazaérkezés du. 15 óra körül várható.
Azok számára, akik a pápai misén részt szeretnének venni a Volán és a Máv ingyenes utazási lehetőséget kínál menetrendszerinti járatain. A részletekről a Volán és a Máv tud adni tájékoztatást. Kérjük, hogy akik így utaznak fel, azok is érkezzenek meg legkésőbb fél 8-ig a Kossuth térre!

3. A pápalátogatás vasárnapján, április 30-án a kecskeméti Nagytemplomban csak de. fél 11-kor és este hat órakor lesz szentmise. A fél 11-es misében terményáldás is lesz. A reggeli hetes és a fél 9-es szentmisék elmaradnak. A Barátok templomában meg lesz tartva délelőtt a fél 10-as és fél 12-es szentmise.

4. Május 1-je hétfőtől kezdve az esti szentmiséket megelőzően fél hattól közösen imádkozzuk a Loretói Litániát a Nagytemplomban.

5. Szeretetláng Engesztelés lesz a Nagytemplomban április 26-án szerdán 17 órakor.
6. Május 14-én a délelőtti kilences szentmisében lesz az elsőáldozás.
– Május 21-én, Urunk Mennybemenetelének ünnepén lesz a Nagytemplom búcsúja. Ezen a napon a 9 órás szentmisét Nagy Attila ezüstmisés piarista atya fogja tartani. A fél 11-es szentmisében pedig bérmálás lesz, melyet Bábel Balázs érsek atya szolgáltat ki.

7. Szeretettel felhívjuk a munkaviszonyban álló hívek figyelmét a sze-mélyi jövedelemadó felajánlható kétszer 1 %-ára. Az egyik szá¬za¬lékra ajánljuk a Magyar Katolikus Egyházat, melynek technikai szá¬ma 0011. A másik százalékra pedig a Hitoktatásra Alapítványt, melynek adó¬szá-ma: 18340497-1-03. A nehéz körülmények és a gazdasági válság ellenére nyitva tartjuk és működtetjük nemcsak templomainkat, de közösségi házainkat is. Számos hittanos, ifjúsági és egyéb közösségi programot szervezünk, valamint szeretnénk megtartani nyári táborainkat, hitéleti rendezvényeinket is. A Hitoktatásra Alapítvány ezeknek támogatására jött létre. Kérem, hogy aki teheti, az egyházi hozzájárulás és a perselypénz befizetésekor is szíveskedjék nagylelkűen támogatni plébániánkat. Hálásan köszönjük!

8. Tervezett hittanos táboraink:
– 2023. június 23-29-ig Zarándoktábort szervezünk 13-18 év közötti hittanosok számára a Tata-Péliföldszentkereszt-Esztergom útvonalon. A tábor költsége várhatóan 40.000 forint lesz, jelentkezni Kiss Zsuzsanna vagy Szelei Anikó hitoktatóknál lehet május 1-ig 10.000 Ft. előleg befizetésével. A táborról plakátot tettünk ki a hirdetőfalra.
– Megszervezzük napközis hittanos táborunkat, a Hírös Hittábort is 2023. július 17-21-ig. A tábor díja 15.000 forint. Jelentkezni a Főplébánia irodájában lehet a részvételi díj befizetésével. A táborról szintén tettünk ki plakátot.
– Szeretettel várjuk a fiatalokat és a nagyobb hittanosokat az immár 32. Bugaci Lelkigyakorlatos Táborba is augusztus 6-13-ig. A tábor díja 20.000 forint. Jelentkezni online lehet www.hittanya.hu honlapon vagy a Hittanya facebook oldalán található linken.

Facebook